Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de Bevers van de Watergeuzen! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij. 

Bevers zijn onze jongste leden en dragen een kleurige rode blouse. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen met andere kinderen in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder toezicht van onze ervaren leiding. De Bevers spelen in het thema Hotsjietonia en deze fantasiewereld geeft een prachtig houvast voor veel speelavontuur, dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Lekker buiten spelen, knippen, scheuren, kliederen, plakken en toneelspelen; het kan allemaal!

De Bevers openen niet met een vlag zoals bij de andere speltakken maar met een lied. Daarna gebeurt er altijd wel iets bijzonders. Zo kan het zomaar zijn dat er een brief van de koning van Sprokazië is bezorgd of dat Juffrouw Pompedomp koekjes wil gaan bakken. Natuurlijk kunnen de bewoners van Huize Hotsjietonia de hulp van de Bevers altijd gebruiken. Daarom gaan we ook wel eens weg, naar het bos of naar het strand (misschien ligt er wel een vergeten piratenschat). Een keer per jaar is er een spannende logeerpartij met Noa in Huize Hotsjietonia. 

Waar en wanneer

De Bevers hebben hun opkomst op zaterdagochtend, van 09.30 tot 12.00 uur in de Klaverlelie, aan de Van Doornlaan 59 in West Souburg.

Beverpost

De Bevers krijgen vier keer per jaar het Scouting Magazine, met daarin het katern Beverpost. Hierin staan leuke verhalen, spelletjes en reportages. Ouders ontvangen van de leiding wekelijks een handige mailing met bijzonderheden rondom het spel, onze scoutinggroep en ander nieuws uit Hotsjietonia.

Meer informatie

Wil je meer informatie of direct een keer mee doen aan het spel, neem dan contact met ons op via bevers@wg3.nl. De Beverleiding is: Rozemarijn, Noa, Bas Bos en Sterre Stroom. Speltakleidster is Jessie Burggraaff (Rozemarijn), tel: 06-40741039