Lidmaatschap

3x kijken

Heb je via via gehoord dat het bij scouting de Watergeuzen heel misschien wel eens een heel klein beetje leuk zou kunnen zijn? Of was je gewoon meegekomen met een vriend(in) die al lid is? Dat kan, je mag eerst 3 keer komen kijken. Dan kun je direct meedoen aan het spel en maak je kennis met de andere jeugdleden, de leiding en het clubgebouw van de betreffende speltak. Als jij óók uitgedaagd bent en vaker wilt meedoen, kun je lid worden.

Lid worden

Je krijgt van de leiding een inschrijfformulier mee en we nodigen je ouders uit om kennis te maken en jouw lidmaatschap nader toe te lichten. Vanaf die dag ben je officieel lid en het leukste is natuurlijk dat je vanaf nu iedere week naar scouting kunt!

Alle officiële onderwerpen en bijzonderheden over onze scoutinggroep en het lidmaatschap zijn verwoord in het reglement. Door het inschrijfformulier te ondertekenen ga je akkoord met de ‘voorwaarden’ om lid te zijn van onze groep en ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Wij gaan op een wettelijk juiste manier om met je persoonlijke gegevens. Het inschrijfformulier kun je hier downloaden.

Opzeggen

Opzegging van het lidmaatschap van de Watergeuzen dient u schriftelijk aan het adres van het secretariaat te melden, uiterlijk een maand voor aanvang van de nieuwe periode van contributiebetaling (nieuw kwartaal). Meldt u dit tevens bij de speltakleid(st)er. U onvangt dan van ons een uitschrijvingsbevestiging. Het lidmaatschap bij Scouting Nederland wordt hiermee ook automatisch stopgezet. Restitutie van reeds betaald contributiegeld is niet mogelijk!