Maatschappelijke stage

Scouting staat voor uitdaging! Bij de Watergeuzen besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur, op en rond het water. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Wat ga je doen
Tijdens een maatschappelijke stage bij onze groep draai je als hulp mee bij een stafteam van kinderen in de leeftijd 5-7jr of 7-10jr. Je helpt mee bij het uitvoeren van wekelijkse (spel-)programma’s voor deze leeftijdsgroep en bedenkt ook (onder begeleiding) delen van opkomsten. Onze groep is SBB ® erkend voor begeleiding van stagiaires en je kunt met gemak al je doelstellingen of studiepunten halen die bij deze stage horen.

Tijden stage
De opkomsten van de speltakken (leeftijdsgroepen) die voor maatschappelijke stage geschikt zijn, zijn op zaterdagmorgen (Bevers en Welpen) Je stage is ongeveer 2,5 uur per week tijdens opkomst en eventueel extra uren bij voorbereiding van opkomsten.

Verder
Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan. Je beseft je dat je een voorbeeldfunctie hebt voor deze kinderen. Mocht je het na je stage zo leuk vinden bij onze groep, dan ben je welkom om te blijven!