Nieuwsarchief

weer begonnen, zaterdag, watergeuzen, corona, covid-19, welpen, bevers, dolfijnen

Jullie mogen weer naar scouting!!  De opkomsten voor de Bevers, Welpen en Dolfijnen worden vanaf zaterdag 16 mei weer gehouden op de Klaverlelie.

Komende zaterdag worden de lelievletten uit het water gehesen en in de loods gelegd. Het is namelijk weer tijd voor het jaarlijkse bootonderhoud!

Scouting de Watergeuzen wenst u prettige feestdagen en een voortvarend 2019 toe!

De Watergeuzen doen dit jaar weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! 
Ben je lid van de Rabobank? Stem op De Watergeuzen van 4 t/m 16 april!

Zaterdag 17-6 was het weer zover: zo'n 70 Watergeuzen zeilden voor de boulevard van Vlissingen.

Klik hier voor het fotoalbum!

De laatste nieuwsbrief van 2016 zit in je mailbox. Toch niet ontvangen? Bekijk hem hier en meld je rechtsonder op deze site aan.

Nummer 70 schaalmodel 1:1000

De Nummer 70 gaat dit jaar voor groot onderhoud naar scheepswerf Damen. De vele donaties en sponsoringen zetten we in voor o.a. een duurzame verfbeurt, de nodige staalreparaties, verbeteren van veiligheid aan boord en terugdringen van energieverbruik.

Met de hele groep doen we op 8 oktober mee met de 'Eendjesrace' in het ‘Dokje van Perry’. Door een eendje te adopteren help je ons geld op te halen voor zowel stichting KiKa als voor onze groep!

Het traditioneel overvliegen wordt in 2016 met alle Bevers, Welpen, Dolfijnen, Zeeverkenners en WiVa gehouden bij het Scoutcentrum bij Veere (adres: Wulpenburgseweg 6). De oudste leden gaan op leuke wijze (i.i.g.

Twee Zeeverkenners hielpen deze ochtend bij de officiële opening van Koningsdag in Vlissingen. De Wilde Vaart zamelt, op ludieke wijze, zoveel mogelijk geld in voor hun Zomerkamp!

A.s. zaterdag is het weer zover! De elf! boten gaan dan uit het water voor het jaarlijkse botenonderhoud. In de komende zeven weken worden ze voorzien van een nieuwe verflaag in Watergeuzen-rood-wit-grijs. 

De laatste nieuwsbrief van 2015 vind je hier. Hierin blikken we terug op weer een uitdagend scoutingjaar!

De laatste opkomst van 2015 wordt weer ouderwets gezellig met de hele groep gevierd. Aansluitend de kerstreceptie om 17u op de nummer 70, met een hapje en drankje voor alle ouders en vrienden van de Watergeuzen. Mis het niet!

De agenda van de halfjaarlijkse Groepsraad is weer gepubliceerd. Lees hier meer over de Groepsraad.

Tijdens het overvliegen vliegt onze huidige Schipper, na 12 jaar trouwe dienst, uit. Richard van de Voorde zal deze zaterdag zijn schipperslinten overdragen aan de nieuwe Schipper: Erik de Hamer. Op 5 september is Richard uitgebreid bedankt d.m.v. ...

Het traditioneel overvliegen wordt ook in 2015 weer met alle Bevers, Welpen, Dolfijnen, Zeeverkenners en WiVa gehouden bij de Nummer 70. De oudste leden gaan op leuke wijze (i.i.g. niet droog) over naar de volgende speltak.

Vandaag is het weer heel warm. Natuurlijk wordt er tijdens de opkomsten voor verkoeling gezorgd. Het is belangrijk dat je je zwemspullen en extra drinken meeneemt en dat je je insmeert met zonnebrandcrème.

Landing badstrand Vlissingen

Wind en getij waren gunstig, onze vletten getuigd, het CWO op zak; dé ingrediënten voor een rondje Boulevard mét landing van de Geuzenvloot.

De nieuwe groepsbrede nieuwsbrief is een feit! Een frisse lay-out en lekker leesbaar op je smartphone. Niet ontvangen? Meld je aan via de site en kijk hem hier terug. Veel leesplezier namens het webteam WG3.

In het Hemelvaartsweekend ademde het hele Veerse Meer de sfeer van Groepskamp 2015. Met gave spelen, stoere zeiltochten (in 11 vletten), een stormbaan pionieren én beklimmen, toonden 85 Bevers, Welpen, Dolfijnen, Zeeve

De burgemeester bedankte de Zeeverkenners die de vlag hesen bij de officiële opening van Koningsdag in Vlissingen. Wij bedanken haar voor deze eer.

Tenten te koop aangeboden

Meerdere gezinstenten van goede kwaliteit te koop. Voor vragen en foto's kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website. 

automatische incasso wg3

Per 1 april kan de contributie met automatische incasso worden betaald. En, we zijn van bank gewisseld. Het nieuwe rekeningnummer: NL42 RABO 030.08.19.773.

NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert op 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Klusdag klaverlelie

De klusdag van zaterdag 31 januari op de Klaverlelie was weer geslaagd! Na eerst de kozijnen te hebben voorzien van dubbelglas zijn er met hulp van ouders, leiding en andere vrienden van de Watergeuzen o.a.

1730 Pandora

"Wij dopen u Pandora en wensen u en haar bemanning een behouden vaart!" Met deze woorden werd de nieuwste vlet (1730) door de eveneens nieuw opgericht 6e bak Zeeleeuwen feestelijk in gebruik genomen.

Heb je hem versleten, ben je er uit gegroeid of wil je gewoon een extra Watergeuzen T-shirt™? Deze must-have is onderdeel van het zomeruniform en past prima bij je blauwe korte broek en grijze das.

Om de zeilen nog eens op ruim water te laten bollen, gaan de Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart zaterdag 21 juni buitengaats.