Vertrouwen

Sociaal Respect Vertrouwen

Deze 3 woorden zijn de kernwaarden van de Watergeuzen.

Wij willen onze leden waarden meegeven als zelfredzaamheid, samenwerking, respect voor elkaar, de omgeving en de materialen. Dat maakt scouting tot een jeugdbeweging; met jeugd en leiding die in beweging zijn. Indirect vragen we dan ook dat jullie het nodige vertrouwen in de leiding stellen. Indien er naar je mening een actie van één van onze leden of leiding niet toelaatbaar is, kun je hen hier op aanspreken. Visies en meningen kunnen nu eenmaal verschillen en de leiding kan niet overal tegelijk zijn. Bij ernstige problemen vragen we je steeds de schipper of de vertrouwenspersonen te contacten.

VOG

Alle leidinggevenden en bestuursleden van onze groep hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG is niet het wondermiddel om ongewenst gedrag binnen Scouting te voorkomen, maar het zorgt er wel voor dat personen die eerder in de fout zijn gegaan met bijv. kinderen, en daardoor bij Justitie bekend zijn, niet bij onze groep aan de slag kunnen. Eén van de randvoorwaarden bij onze groep om een veilige omgeving voor kinderen te bieden!

Gedragscode

Alle vrijwilligers binnen Scouting De Watergeuzen zijn lid van Scouting Nederland. Hiermee is de gedragscode van Scouting Nederland van toepassing op onze leidinggevenden en bestuursleden. De gedragscode, inclusief toelichting vind je hier.

Vertrouwenspersonen

Wij beschikken over een vertrouwenspersoon die onder vertrouwelijkheid beschikbaar is voor (jeugd)leden of ouders die contact zoeken over persoonlijke of vertrouwelijke onderwerpen en die deze niet direct met de speltakleiding of het bestuur willen of kunnen bespreken. Zij staat klaar voor jullie als het nodig is!

Hannie Scheele

06- 28 14 46 13

thsies@zeelandnet.nl