Vind ons

Scouting de Watergeuzen beschikt over 2 locaties: het gebouw 'de Klaverlelie' voor de speltakken Bevers en Welpen en het wachtschip 'De Nummer 70' voor de speltakken Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart.

De Klaverlelie is een oude kleuterschool en prima geschikt voor onze jongste speltakken Bevers en Welpen. Zij houden er iedere zaterdagochtend hun opkomst. Ook maakt PostNL er gebruik van om de post te verdelen en te bezorgen.

De Klaverlelie is gelegen aan de Van Doornlaan 59 te West-Souburg.

Scouting Zeeland

Het wachtschip De Nummer 70 is een voormalig binnenvaartschip en aan boord houden de speltakken Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart hun opkomst.

De Nummer 70 ligt sinds oktober 2021 definitief op het droge, aan de nieuwe straat Bark 1 te Vlissingen. De boten liggen nog aan de Visserijkade 5, achter het schuifhek naar het oude PSD-gebouw (nu HZ).

Het wachtschip is een oud militair vaartuig, waarvan nog steeds staatsgeheim is wat haar functie is geweest, maar voor zover toch (stiekem) bekend zou het een munitie-transport-schip geweest zijn. Toen deze functie verviel heeft defensie er cursuslokalen ingebouwd, die vervolgens door ons weer zijn omgedoopt tot het Hordehol, Het Ruim en Het Kraaiennest voor de 3 waterspeltakken. Lees hier meer informatie over dit bijzondere schip.

De WatergeuzenWaterscouting Vlissingen